Top 6 beneficii ale pepenelui roșu

Pepenele roșu este un fruct dulce, extrem de hidratant și de răcoritor, fiind unul dintre cele mai consumate fructe în perioada verii, datorită calităților sale nutritive și a cantității ridicate de lichide nutritive pe care le conține. În continuare, vor fi detaliate principalele beneficii pe care le poți avea consumând pepene roșu.

Ajută la funcționarea corectă a sistemului digestiv și la hidratarea corpului

Având la bază 90% apă, pepenele este un fruct extrem de hrănitor pentru corp, conținând și numeroase fibre. Acești nutrienți ajută la regularizarea procesului de eliminare de toxine din corp (excreție) și previne constipația.

Previne cancerul

Conform Institutului Național de Cancer, pepenele ajută la prevenirea cancerului, datorită antioxidanților pe care îi conține, precum Vitamina C. Numeroase studii științifice, au demonstrat că,  pepenele previne cancerul la prostată, mulțumită licopenului pe care îl conține.

Dezvoltă creierul și sistemul nervos

Prin intermediul colinei, un alt antioxidant pe care pepenele roșu îl conține, creierul se poate dezvolta corect și rapid, memorarea și învățarea se realizează mai rapid iar mușchii capătă mai multă putere, având nevoie de mulți antioxidanți. Tot la capitolul mușchi, pepenele roșu poate reduce durerile musculare și perioada de recuperare pe care sportivii o au după o accidentare. În anul 2017, a fost realizat un test asupra sportivilor, care înainte de o activitate sportivă intensă, au băut jumătate de litru de suc de pepene roșu, iar aceștia au spus că au resimțit mult mai puține dureri musculare după efort.

Sursa: (Ware, 2019)

Păstrează sănătatea pielii

Pepenele roșu este un fruct bogat în vitaminele A și C, ce sunt foarte importante pentru piele. Datorită consumului de vitamine A și C, scade șansa ca pielea să devină deshidratată. Vitamina A este utilă mai ales în procesul de refacere a pielii.

Previne astmul

Unii cercetători consideră că pepenele roșu poate preveni astmul, datorită antioxidanților pe care acesta îi conține. Plămânii au nevoie în special de vitamina C, iar pepenele roșu conține foarte mulți antioxidanți, în special vitamina C.

Sursa: (Jennings, 2021)

Este sănătos datorită valorilor nutriționale

O felie de pepene de aproximativ 152 grame are doar 46 calorii, conține proteine, fibre, potasiu, vitaminele A și C, magneziu și carbohidrați, fiind un cumul excelent de nutrienți necesari corpului. Totodată, pepnele roșu conține și citrulină, un aminoacid ce previne impotența.

Astfel, pepenele este un fruct extrem de sănătos, dar și revigorant și potrivit temperaturilor ridicate ale verii.

Postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *