Zmeura

Ca prim beneficiu al costumului de zmeură ar fi, funcționarea inimii în mod corespunzător scăzând tensiunea arterială și prevenind accidentul vascular cerebral, datorită cantității optime de potasiu care este o componentă importantă a fluidelor celulare și corporale și a cuprului ce este esențial în producerea de globule roșii .

Zmeura este benefică și pentru diabetici deoarece stabilizează nivelul glicemiei, stimulează pancreasul și normalizează valorile colesterolului dar ajută și la o vedere sănătoasă datorită luteinei ce se află în compoziția sa.

Un alt avantaj este că ne ajută să avem o piele sănătoasă, reducând semnele de îmbătrânire, stimulând producția de colagen și protejând pielea de daunele cauzate de expunerea directă la radiațiile UV, fiind bogată în compuși de protecție a plantelor numiți polifenoli, în vitamina C și având în compoziție un mineral numit mangan. Este considerat cel mai puternic fruct cu efect antioxidant, protejând organismul de așa-numiții radicali liberi, ce declanșează îmbătrânirea accelerată a țesuturilor, degenerarea ADN-ului și apariția diferitelor afecțiuni specifice vârstei a treia. Studiile științifice mai arată că, compușii antioxidanți din aceste fructe, joacă un potențial rol în vindecarea cancerului.

Antioxidanții din sucul de zmeură sunt responsabili pentru proprietățile inflamatoare asupra tractului gastrointestinal prevenind degradarea membranei celulare și reducând afecțiunile gastrointestinale, cum ar fi, diareea. Dar este și unul dintre cele mai simple și cele mai eficiente mijloace pentru a scăpa de constipație, fiind fructul cel mai bogat în fibre alimentare, substanțe nedigerabile, care acționează ca un piston, împingând materiile reziduale din intestin. De asemenea, acizii organici și zaharurile complexe din aceste fructe ajută la normalizarea florei intestinale.

Conținând fibre care ajută la încetinirea procesului digestiv astfel încât senzația de sațietate să persiste cât mai mult, putem spune că acest fruct ne sare în ajutor și la combaterea kilogramelor în plus. Așadar, dacă ții cură de slăbire, îți poți potoli pofta de dulce cu o zmeură.

Postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *