avocado

Găsește modurile în care avocado este bun pentru sanatatea ta

Ce efecte benefice are avocado pentru organism:

1. Contribuie la scăderea colesterolului

Avocado este diferit de cele mai multe fructe datorită conținutului său scăzut în glucide și bogat în grăsimi sănătoase din care face parte acidul oleic, o grăsime monosaturată care reduce inflamațiile și poate ajuta la scăderea colesterolului. Când colesterolul este mărit, fluxul de sânge prin artere este scăzut, ceea ce poate provoca cheaguri de sânge și alte complicații medicale.

2. Combate tensiunea arterială

El este o sursă excelentă de potasiu, având cu 35% mai mult decât o banană. Mineralul ajută la reglarea funcției nervoase și la combaterea tensiunii arteriale crescute, mutând nutrienții în celule în timp ce elimină deșeurile și sodiul prin urină.

3. Ajută sistemul digestiv

Fructul de avocado dacă este consumat frecvent, ajută sistemul digestiv  datorită fibrelor insolubile ce curăță colonul, previn constipația și pot participa la prevenția cancerului corolectal, însă și celor solubile ce tind să mențină senzația de sațietate mai mult timp decât alimentele cu conținut scăzut de fibre, reglând apetitul. Acest lucru face din avocado o alegere excelentă pentru o dietă echilibrată și pentru cei ce își urmăresc greutatea. Dar și pentru persoanele care suferă de diabet sau se confruntă cu disglicemii deoarece reglează nivelul glicemic și rezistența la insulină a organismului.

4. Susține funcționarea corectă a creierului

Avocado conține acid folic, adică vitamina B9 care este importantă pentru funcționarea corectă a creierului și pentru a avea o sarcină sănătoasă. Folatul poate ajuta la prevenirea malformațiilor congenitale, în special a celor care afectează creierul și coloana vertebrală a bebelușului, în primele săptămâni de sarcină. Este necesar ca toate femeile aflate la vârsta fertilă să aibă suficient acid folic ca parte a dietei lor obișnuite.

5. Crește apărarea antioxidantă a organismului

Fructul este plin de compuși bioactivi, inclusiv carotenoizi, unul dintre ei fiind luteina ce poate contribui la îmbunătățirea vederii și protejează împotriva degenerării cauzate de îmbătrânire. Vitamina C și vitamina E, element care neutralizează radicalii liberi ce distrug celulele creierului, așa că poate participa la prevenirea pierderii memoriei și accelerarea bolilor mintale. Fiind demonstrat că aceste substanțe au activități antioxidante și poate ajuta la creșterea apărării antioxidante a organismului, împiedicând declanșarea diverselor tipuri de cancer iar nivelul ridicat de antioxidanți din sânge, a fost asociat cu o funcție cognitivă mai bună.

Ca și alte alimente bogate în nutrienți și grăsimi, avocado este dens din punct de vedere caloric, ceea ce înseamnă ca are o mulțime de calorii pe gram. Deci, aveți foarte mare atenție în ce cantități folosiți acest fruct.

Postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *