Mărul este unul dintre cele mai consumate fructe la nivel global, fiind un produsul ideal după o masă, datorită valorilor nutriționale pe care le are. Principalele 6 beneficii pe care le poți avea datorită consumului de mere vor fi descrise în cele ce urmează.
Beneficii pentru sistemul imunitar
Datorită valorilor nutritive existente în mere, precum fibre, antioxidanți, vitamine, trebuie considerat de toată lumea un fruct obligatoriu de consumat. Merele pot oferi necesarul de vitamine și fibre corpului, fiind un fruct bun și în cazul unei răceli, infecții urinare sau bronșită, datorită nivelului ridicat de apă pe care îl conțin.
Beneficii pentru sistemul digestiv
Fibrele și vitaminele existente în măr conduc la o digestie normală, combate indigestia și infecțiile intenstinale. Merele pot ajuta și la procesul de digestie, în cazul în care în timpul mesei a fost consumat un aliment greu de digerat. Datorită substanțelor sale nutritive, mărul reușește să ajute corpul în procesul de digestie. Pietrele la rinichi pot fi de asemenea evitate, în cazul în care se consumă frecvent mere, fiind bogate în apă, ajută la procesul de excreție.
Benficii pentru sistemul cardiovascular și nervos
Mărul ține sub control diverse boli ale sistemului cardiovascular, precum hipertensiunea arterualpă, arteroscleroza sau infarctul, toate acestea datorită unei substanțe numită quercitina, ce ajută la dezvoltarea corectă a inimii și a întregului aparat cardiovascular. Totodată, merele ajută și la dezvoltarea sistemului nervos, prin reglarea circulației sângelui și oxigenarea optimă a creierului.
Previne Alzheimer
Conform unui studiu recent realizat, subiecții au fost hrăniți cu suc de mere, iar rezultatele au fost satisfăcătoare. Sucul de mere combate îmbătrânirea creierului, datorită nivelului ridicat de neurotransmițătorului aceticolină, o substanță regăsită în sistemul nervos.
Previne cancerul
Cancerul pancreatic poate fi prevenit cu până la 23% dacă alimentația oamenilor este bogată în mere. Coaja mărului dar și mai multe substanțe nutritive din interiorul fructului au numeroase beneficii, unul dintre ele fiind cel de a combate celulele canceroase din sân sau ficat. Pentru a combate cancerul la colon, trebuie o alimentație bogată în fier, iar mărul este bogat în fibre (conține aproximativ 4,4 grame de fibre).
Reduce colesterolul
Datorită fibrelor regăsite în mere, acestea pot combate nivelul de grăsime regăsit în corp, conducând astfel la reducerea nivelului de colesterol din corp.
Astfel, mărul este unul dintre cele mai sănătoase fructe, fiind extrem de bogat în vitamine, putând fi consumat sub diferite forme, de la mărul normal, clătit cu apă, în diverse produse alimentare precum tarte, plăcinte și multe altele.