coacăze

Într-o lume în care tot timpul trebuie să alergăm dintr-un loc în altul: fie la școală, la serviciu, la o întâlnire etc., ne este foarte ușor să uităm de sănătatea noastră și să o neglijăm. Poate preferăm un meniu rapid de la un fast-food când nu avem timp să curățăm o portocală sau un suc acidulat în locul unui ceai verde. Dar, dacă ești presat de timp, încontinuu stresat, și îți dorești nu numai o gustare sănătoasă, dar și pe cineva care să te susțină și ajute să treci prin zi, îți prezint eu niște războinici de nădejde: afinele.

Au fost făcute, de-a lungul timpului, multe studii asupra acestor fructe și s-a constatat că nu sunt benefice doar pentru menținerea sănătății fizice, dar și a celei mintale.

Iată top 5 beneficii ale afinelor

1. Afinele protejează sistemul imunitar

Cum ar fi ca după toate problemele cu care te confrunți zi de zi să mai și prinzi o răceală? Mai ales în perioada aceasta în care mulți oameni se tem de virusul COVID-19, afinele ne sunt aliate de nădejde, întărindu-ne sistemul imunitar.

2. Afinele înfruntă depresia

Scopul majorității populației este de a fi fericită, dar viața este schimbătoare și nu putem prevede exact cu ce ne vom confrunta mâine. Putem avea stări depresive și anxioase, dar afinele ne pot însufleți stare, ajutând și refacerea celulelor neuronale.

3. Afinele ocrotesc tractul urinal și ajută digestia

Fiind foarte bogate în fibre și antioxidanți, afinele contribuie la eliminarea toxinelor și reziduurilor din corp reglând digestia și în același timp pot detoxifica rinichii.

4. Ajută la întreținerea siluetei

Cu doar 42 kcal pe 100 de grame și 4.9 grame de fibre, afinele sunt luptătoare înverșunate împotriva grăsimii acumulate, în special în zona abdominală. Ele ajută metabolismul să prindă viteză, făcându-l mai rapid și astfel împiedică depunerea grăsimii.

5. Afinele te pot feri de cancer

Afinele au superputerea de a distruge formațiunile cu risc tumoral și pot reface celulele distruse. Fiind o sursă bogată de vitamine și minerale acționează împotriva tulburărilor ce au loc în organism.

Alte beneficii ale afinelor:

  • Au proprietăți antioxidante
  • Protejează sistemul cardiovascular
  • Au proprietăți antibacteriene
  • Ajută la menținerea sănătății ochilor

Consumul afinelor

Afinele se pot consuma oricând în timpul zilei ca atare, dar și în diferite forme: iaurturi, dulceață, într-un smoothie sau suc.

Afinele nu au contradicții de consum, dar dacă aveți reacții adverse adresați-vă medicului.

Postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *