musca de scurgere

Muștele de canalizare o duc bine la temperaturi mai ridicate, dar dacă sunt expuse la vreme rece? Aceste pacoste au niste abilități serioase de supraviețure în anumite situații. De exemplu, daca larvele muștelor de canalizare rămân fără hrană, se vor mânca unele pe altele ca măcar unele dintre ele să supraviețuiască.

De asemenea, temperaturile mai ridicate accelerează stadiul lor de pupă în mod semnificativ. Temperatura ideală pentru hibernarea lor este undeva pe la 21°C. De obicei, iernile sunt mult mai reci de atât, deci deloc ideal pentru ele.

Din  moment ce temperaturile scăzute le încetinesc procesele biologice, muștelor le va lua mai mult timp să se reproducă pe măsură ce temperaturile scad. Dar vor muri cand vine vremea cu adevărat rece? Urmează să raspundem la această întrebare și la încă câteva despre durata de viață a muștelor de canalizare și cum să scapi de ele.

Mor muștele de canalizare iarna?

Viermii de canalizare sunt chiar destul de rezistenți si pot supraviețui unor fluctuații semnificative de temperatură. Pe deasupra, nu au nevoie de prea mult oxigen. Ei pot sta sub stratul gelatinos care se formează în canalizare pentru mult timp dacă vor.

Totuși, când temperaturile scad foarte mult, nu au nicio șansă de supraviețuire. Când vine iarna, tot ce trebuie să faci este să te asiguri că aerul rece ajunge la ele. În casa ta călduroasă, viermii de canalizare sunt în siguranță, dar poți mereu să o răcești și, astfel, să scapi de larvele muștelor de canalizare.

Există multe metode simple de deratizare, dar folosirea vremii pe timpul iernii este cu siguranță cea mai ușoară metodă de a omorî aceste musculițe negre din baie.

Cât trăiesc muștele de canalizare?

Muștele de canalizare trăiesc cam o lună dacă incluzi perioadele de larvă, pupă și maturitate. Întâi, ies din ouăle lor și încep stadiul larvar, care durează de la 8 la 24 de zile. După ce muștele de canalizare își depun ouăle, le ia până la 48 de ore să eclozeze.

Stadiul de pupă este, de obicei, mai scurt de atât, durând până la 40 de ore. În timpul acestui stadiu, larva devine musca de canalizare pe care o găsești pe pereți. Vremea rece face imposibil ca ele să treacă  prin aceste stadii importante de dezvoltare.

Musca adultă trăiește pentru aproximativ două săptămâni, destul timp cât să se reproducă.

Pot pleca de unele singure?

În general, poți scăpa de muștele de canalizare destul de rapid. Odată ce scapi de muștele adulte, trebuie să cureți camera foarte bine. Fie canalizarea, un coș de gunoi sau alt loc unde se poate acumula apă, nu te opri până nu este curat ca lacrima.

Niște apă puțin adâncă și niște materie organică în descompunere sunt mai mult decât suficient pentru muștele de canalizare să își depună ouăle. Scăpând de bălțile de apă, cel mai probabil vei scăpa și de larvele și ouăle muștelor.

Cu siguranță, asta trebuie făcut imediat ce observi muștele de canalizare din casă. Altfel, se pot forma locuri de reproducere bine stabilite și va fi mai greu să scapi de ele.

Întrebări puse des

Mor muștele de canalizare iarna?

Da, muștele de canalizare mor iarna. Dar când temperatura scade mult, ele încă au o șansă de supraviețuire stând sub stratul gelatinos pe care îl formează pe canalizare. Poți omorî muștele și larvele asigurându-te că frigul le ajunge. Dacă asta nu e posibil, trebuie să folosești remedii casnice sau produse comercializate pentru a scăpa de ele înainte ca infestația să se înrăutățească.

Vremea rece omoară muștele de canalizare?

Da, vremea rece omoară muștele de canalizare. Temperatura preferabilă pentru hibernarea muștelor de canalizare este de 21°C. În fiecare an, vremea rece omoară majoritatea muștelor de canalizare, ceea ce e o soluție de auto-reglare de la natură. Trebuie să te asiguri că frigul ajunge la muște astfel încât ele nu vor supraviețui în canalizare sau alte locuri ascunse.

Ce temperatură omoară muștele de canalizare?

Temperatura preferabilă pentru hibernarea muștelor de canalizare este de 21°C. Temperaturile iernii omoară majoritatea muștelor de canalizare pe măsură ce temperaturile scad sub 0°C și nu au nicio șansă de supraviețuire. Trebuie să te asiguri că frigul ajunge la muște și nu sunt în siguranță nici în părțile mai călduroase ale canalizării.

Vor muri muștele de canalizare iarna?

Da, muștele de canalizare mor iarna, ceea ce e o soluție de auto-reglare de la natură. Vremea rece este cel mai mare inamic al muștelor de canalizare, mai mare decât alte animale, oamenii sau alt ucigaș de muște de canalizare. Temperatura preferabilă pentru hibernarea muștelor de canalizare este de 21°C. Trebuie să te asiguri că muștele și viermii de canalizare nu supraviețuiesc în stratul gelatinos din părțile cele mai călduroase ale canalizării!

Scap de muștele de canalizare iarna?

Da, poți scăpa de muștele de canalizare iarna, întrucât ele mor. Totuși, trebuie să te asiguri că frigul ajunge la ele și nu pot supraviețui înăuntru sau în țevile de canalizare. Dacă muștele de canalizare trăiesc în casa ta, nu vor pleca iarna deoarece au un loc optim pentru reproducere pentru tot anul.

Mor muștele pe vreme rece?

Da, muștele mor când e vreme rece. Nu numai muștele de canalizare, ci toate speciile de muște mor iarna. Nu au nicio șansă de supraviețuire afară, unde temperaturile scad repede sub 0°C. Acesta este un mod natural prin care se menține echilibrul, ca să nu se ajungă la o supraevoluție a muștelor și a altor insecte.

Muștele de canalizare sunt sezoniere?

În natură, muștele de canalizare sunt sezoniere. Temperatura preferabilă pentru hibernarea muștelor de canalizare este de 21°C. Când vremea rece și iarna vin, muștele de canalizare mor. În zone sigure, de exemplu în casă, muștele de canalizare nu sunt sezoniere pentru că frigul nu ajunge la ele. Dacă muștele găsesc un loc călduros și umed pentru reproducere, pot supraviețui întregul an și cauza o adevărată infestație!

Sursă: Will Drain Flies Die in Winter?

Postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *