Onlyfans este o platforma de freelancing pentru creatori de conținut și influenceri. Cei care postează pe această platformă au posibilitatea de a câștiga un venit datorită celor care se abonează la cont, adică „fanii”. Prin această platformă, creatorii de conținut pot primi o sumă lunară de bani de la fani sau doar plăți unice. Cu siguranță, Onlyfans poate fi o sursă stabilă de venit, popularitate și stimă ridicată de sine.
Pe măsură ce platforma devine din ce în ce mai folosită și mai populară, poți ajunge să-ți dorești să îți deschizi un cont. Iată câțiva pași care să te ajute să îți începi propriul cont.
Apasă aici ca să te înregistrezi pe OnlyFans!
1. Crearea unui cont
Înregistrarea pe Onlyfans este gratuită, însă, pentru a crea un cont, trebuie să ai peste 18 ani și să validezi asta prin scanarea unui document de identitate și printr-o aplicație care îți analizează trăsăturile faciale.
Acum ar fi un moment bun să te gândești și la modul în care îți vei monetiza conținutul. Există două tipuri de conturi, și anume gratuit sau plătit, adică pe bază de abonament. Dacă decizi să ai un cont gratuit, există multe posibilități pentru a fi plătit, dintre care postările sponsorizate sau plătite, mesajele plătite, live streaming și primirea unui bacșiș. În mod alternativ, poți crea conținutul cerut de fanii tăi în schimbul unui abonament plătit lunar care le permite acestora accesul la postările tale.
Parte din succesul pe Onlyfans constă în activitatea ta pe platformă și în interacțiunea cu fanii, deci este recomandat să dai dovadă de seriozitate, devotament și consecvență.
2. Setează prețul abonamentului
Dacă ai hotărât că vrei să ai un cont plătit, adică pe bază de abonament, ai libertatea de a alege cât îi vei taxa pe fanii tăi pe lună pentru acces la conținutul creat. Dacă vrei să aproximezi cu ușurință cât vei câștiga în urma activității tale pe Onlyfans, te poți folosi de unealta creată chiar de creatorii platformei, prezicătorul/analistul de venit, care îți calculează venitul lunar în funcție de prețul abonamentului și numărul de abonați. Astfel, este ușor să-ți faci o idee despre tipul de cont care este potrivit pentru tine și venitul pe care l-ai putea avea.
Trebuie să ai în vedere, totuși, că venitul calculat de aplicație este doar informativ și succesul pe platformă ține doar de tine, de calitatea conținutului creat, de perseverență, continuitate și de interacțiunea cu fanii.
3. Promovează-ți contul
Indiferent dacă ai contul gratuit sau pe bază de abonament, este cel mai util și practic să ai mai mulți fani. Pentru asta, există multe metode de promovare a contului tău.
O primă variantă ar fi să pui la dispoziție link-ul către contul tău pe rețele de socializare (de exemplu în descrierea contului personal). Dacă ai un blog sau site personal, îți poți face și acolo publicitate. O altă metodă eficientă este să oferi reduceri și pachete de abonare care să atragă noi fani la contul tău.
Una din cele mai eficiente promovări sunt cele făcute pe alte platforme, pe conturi mai populare. Alternativ, poți colabora cu alți creatori de conținut de pe platforma Onlyfans. Asta înseamnă să faceți împreună live-stream-uri sau postări pe o temă comună. Aceasta este o metodă bună de a te face cunoscut în cadrul platformei și să îți etalezi talentele și calitățile.
Nu în ultimul rând, cea mai bună formă de publicitate sau promovare este recomandarea propriilor fani. Cu alte cuvinte, dacă fanii tăi sunt mulțumiți și impresionați de conținutul la care au acces prin contul tău, te vor recomanda și prietenilor sau rudelor lor.
Apasă aici ca să te înregistrezi pe OnlyFans!
4. Planifică-ți conținutul
Să fii freelancer poate fi foarte convenabil având în vedere că îți poți organiza de unul singur timpul, dar să creezi conținut nu este ușor, ci necesită multă muncă, timp, dedicare și entuziasm. Un aspect important care trebuie mereu să te preocupe este dorința abonaților, fiind mereu util să înțelegi exact ce ai de făcut pentru a-i mulțumi pe aceștia. Mereu trebuie să le pui la dispoziție conținutul pe care ei îl cer sau îl caută. Majoritatea fanilor sunt în căutare de conținut pe o anumită nișă. De aceea, trebuie să-ți planifici și să-ți programezi conținutul, având mereu în vedere cererile și opiniile acestora.
Dacă oferi consecvență și seriozitate, abonații și fanii tăi se vor întoarce mereu la contul tău pentru a vedea cea mai nouă postare. Trebuie să ai în vedere să le ușurezi căutarea postând mereu după un program stabilit. O idee bună ar fi și să ai conținutul pregătit din timp pentru a nu fi luat prin surprindere de evenimente neprevăzute.
Nu în ultimul rând, această muncă trebuie făcută cu plăcere, pasiune și dedicare. Atunci când îți place și ești bun la ceea ce faci, atitudinea ta pozitivă se va resimți în interacțiunea cu audiența și în postările și activitatea pe platformă.
5. Păstrează-ți audiența
În final, după ce ți-ai asigurat o audiență de bază, trebuie să te asiguri că o poți păstra, ajungând la consecvență și siguranță. Fanii caută, pe Onlyfans, să aibă o legătură personală cu creatorii. De aceea, mereu trebuie să ai în vedere preferințele, opiniile și dorințele acestora, să iei în considerare criticile lor constructive și conținutul creat să fie în continuă dezvoltare din punct de vedere calitativ.
Continuitatea și consecvența pot veni de la sine atunci când activitatea ta pe platformă o faci din pasiune, atunci când îți face plăcere să ții legătura cu audiența și să îți etalezi talentele. În timp, te vei obișnui cu atmosfera și ritmul de lucru generate de platformă și vei ajunge să evoluezi cu ușurință.
În concluzie, pentru a-ți face un cont care să aibă succes pe Onlyfans, trebuie să ai o înțelegere bună a dorințelor fanilor pe care îi vei avea. Talentele, calitățile și personalitatea ta trebuie să corespundă cu cerințele audienței, iar atitudinea ta față de propria muncă trebuie să fie pozitivă, cu tendința spre a evolua în mod continuu.
Cu toate acestea, nu uita să te distrezi și să te simți bine pe platforma Onlyfans, alături de fanii tăi și alți creatori de conținut ca tine.