O formă fizică bună se obţine doar cu antrenamente consecvente şi atenţie la alimentaţie. Multe femei îşi doresc abdomen plat, fesieri fermi şi picioare bine tonifiate. Şi partea superioară trebuie să fie antrenată pentru postură frumoasă şi braţe bine conturate. Cu antrenamente echilibrate de 20-30 de minute pe zi orice femeie se poate menţine în formă.

Care sunt cele mai bune exerciții pentru femei? Iată-le

Ridicări de şolduri – Includerea în rutina de antrenament a 2-3 serii de ridicări de şolduri va ajuta la tonifierea musculaturii spatelui, a bazinului şi a picioarelor. Ridicările de şolduri pot fi realizate acasă, iar practicantele au nevoie doar de salteluță pentru confort.

Abdomene – Muşchii abdominali bine lucrați nu doar că oferă aspect de subțire, dar au şi rol de susţinere a coloanei vertebrale oferind un plus posturii. Seriile de abdomene clasice incluse în rutina zilnică vor ajuta la îmbunătățirea aspectului şi a rezistenței organismului.

Fandări cu greutăți – Fandările cu greutăți sunt exerciţii basic în rutina de antrenament ce angrenează musculatura întregului organism. Exercițiile de tip fandări cu greutăţi ajută la tonifiere armonioasă şi cresc anduranța organismului la efort.

Planșe simple şi plânse laterale – Planşele sunt şi ele exerciţii de rezistenţă eficiente. Izometriile în plânse sunt solicitante, îmbunătăţind tonusul muscular. Totodată sunt exerciţii ce permit controlul respiraţie, fapt ce le creşte valoarea. Fie că sunt executate plânse simple, ori plânse laterale este important să fie corect efectuate, pentru a se spori eficiența antrenamentelor.

Postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *