Primarul Emil Boc a anunțat miercuri, în premieră, la Realitatea FM, cine va livra Clujului 60 de autobuze noi.
”Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj m-a informat că s-a finalizat licitația pentru 60 de autobuze nearticulate. A existat o contestație, dar CTP a câștigat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Vor fi 60 de autobuze Mercedes și mă bucur că la Cluj vor circula autobuze de calitate”, a spus Boc.

62,8

milioane de lei este prețul pe care CTP îl va plăti pentru cele 60 de autobuze. Valoarea estimată a contractului a fost extrem de apropiată, 63,3 milioane de lei. Fiecare autobuz costă 1.046.000 de lei, plus TVA.

”Garanția autobuzelor este de 5 ani sau de 350.000 de kilometri, iar termenul de livrare este de 5 luni de la data contractării. Aș spune că până la sfârșitul anului vor sosi la Cluj”, a spus și directorul CTP, Liviu Neag.

Conform caietului de sarcini, ponderea cea mai mare din ofertă a fost preţul, 60%. Consumul de combustibil şi perioada de garanţie au avut pondere de câte 10%, capacitatea de transport a persoanelor a contat în proporţie de 8%.

Licitaţia pentru 60 de autobuze nearticulate este „urmaşa” uneia pentru 50, a cărui rezultat a fost anulat de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), apoi şi de instanţă. Și în mai 2017, Mercedes fusese declarată drept câştigătoare a atribuirii.

 

 

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405