Cele 15 autobuze articulate Mercedes Conecto Euro 6, de 18 metri lungime, comandate de catre Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, au fost prezentate joi pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”. Vehiculele se află la Cluj de peste o lună, dar au fost verificate și, în plus, li s-au instalat validatoare compatibile cu sistemul de ticketing și alte dotări informatice.

„Pentru Cluj este o prioritate să modernizeze transportul public de călători. Clujul şi-a asumat să pună accent pe cetăţean, pe transportul public, nu pe transportul cu automobilul. Aceste autobuze au 144 de locuri, din care 39 pe scaune, şi au facilităţi moderne, precum aer condiţionat, wi-fi, platformă joasă, facilităţi pentru persoanele în fotolii rulante. Vor deservi liniile cele mai lungi, pe axa est-vest”, a spus primarul Emil Boc.

 

„La urcare, la prima uşă, un sistem audio anunţă linia şi direcţia, pentru persoanele nevăzătoare. Vom extinde sistemul şi la alte mijloacele de transport. La uşa din mijloc există trei butoane: unul pentru persoanele fără probleme de mobilitate, unul pentru persoanele în cărucior şi al treilea pentru mamele cu landouri pentru copii. În funcţie de butonul apăsat, şoferul ştie cum să acţioneze. Aceste autobuze consumă 42-43 de litri la suta de kilometri. Îmi permit să îi îndemn pe clujeni să folosească mijloacele de transport. Poluarea scade de 20 de ori dacă vin cu noi decât dacă merg cu automobilul personal. Autobuzele au camere video, am devenit o sursă de informare pentru poliţie, pentru că din păcate se întâmplă destule evenimente şi în mijliacele de transport în comun”, a afirmat Liviu Neag, directorul CTP.

Autobuzele au intrat chiar de joi pe trasee, în special pe linii precum 24, 43, 30, 35, 43.

21.348.600
lei au costat cele 15 autobuze cumpărate de CTP de la Mercedes. Banii vin din creditul de 20 de milioane de euro contractat de la Raiffeisen Bank şi garantat de Primăria Cluj-Napoca.

CTP a mai cumpărat 40 de autobuze articulate în urmă cu trei ani. Atunci, furnizorul a fost Solaris Bus&Coach, din Polonia, cel care a mai câștigat o licitație la Cluj între timp, cea pentru autobuze electrice.

Compania Mercedes mai este implicată într-o licitaţie, cu CTP, pentru furnizarea a 60 de autobuze nearticulate. Ofertele s-au depus în decembrie. Sursele ZIUA de CLUJ susţin că nemţii vor câştiga şi această atribuire, cea mai mare din istoria Companiei de Transport Public din Cluj.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405