Propunere din Japonia pentru metroul clujean

0
789
Clujul visează la metrou

Primarul Emil Boc a surprins, miercuri, la Realitatea FM, spunând că de metroul de la Cluj sunt interesați investitori din Japonia. ”Avem niște japonezi interesați să poarte o discuție cu primăria pe tema metroului. Ne-au trimis o scrisoare de intenție, i-am invitat la o discuție, dar este una pe termen lung, 10-15 ani”, a spus Boc.

În viziunea municipalității, metroul clujean ar trebui să lege Floreștiul sau chiar Gilăul de Apahida. În bugetul pentru 2018 există 3,48 milioane de lei pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate. Ideea metroului este veche la Cluj.

A apărut pe vremea lui Gheorghe Funar, iar în 2016 a fost readusă în prim-plan de candidatul la primărie Octavian Buzoianu. Specialiștii au păreri diferite: unii consideră că metroul nu își are rostul la Cluj, alții afirmă că aceasta este unica soluție pentru a scăpa de ambuteiajele din trafic.

În acest moment, Bucureştiul este singurul oraş din România care are metrou, dar Timişoara a anunţat că doreşte, de asemenea, să introducă trenul subteran. În Japonia sunt nouă metropole care au sistem de trenuri subterane: Tokyo, Fukuoka, Kobe, Kyoto, Nagoya, Osaka, Sapporo, Sendai, Yokohama.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405