Aitonul are cursă regulată de călători. Un clujean a câștigat traseul la licitație

0
1686

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a făcut mare anunț pe Facebook. Aitonul are în sfârșit cursă regulată de călători. Din toamnă, localitatea a rămas fără legătură cu Cluj-Napoca, după ce Tours Claus SRL a abandonat traseul din programul județean.safe tour

Iată mesajul lui Tișe:

”Vineri, 23 februarie a.c., s-a aprobat proiectul de hotărâre inițiat privind atribuirea licenței de traseu pentru transportul public de persoane prin curse regulate pe ruta Cluj-Napoca – Vâlcele – Aiton.

Hotărârea forului administrativ județean răspunde unei nevoi acute a locuitorilor din această zonă a județului care au fost afectați negativ de lipsa de interes a operatorilor de transport pentru deservirea acestei rute.

Sunt mulți cei care vor beneficia de pe urma hotărârii pe care am luat-o astăzi: locuitorii acestor sate care au un loc de muncă în Cluj-Napoca și fac zilnic naveta, elevii și studenții de aici ce frecventează cursurile unor unități de învățământ din Cluj, persoanele care beneficiază de servicii medicale în spitalele clujene și, nu în ultimul rând, cei proveniți din aceste localități și care își vizitează rudele. Astfel, după cca. opt luni în care locuitorii din zonă nu au avut acces la transport în comun, procedurile de introducere a unei curse regulate au intrat în linie dreaptă, urmând ca în cel mai scurt timp traseul să fie operat efectiv.

În urma parcurgerii procedurii legale, traseul T 79: Cluj-Napoca/ At. Fany Prestări Servicii S.R.L. – Vâlcele – Aiton a fost atribuit operatorului de transport Safe Tour S.R.L., desemnat câștigător în urma licitației organizate în acest scop.

În perioada imediat următoare, după parcurgerea ultimilor pași procedurali în relația cu Autoritatea Rutieră Română, operatorul de transport Safe Tour S.R.L. va asigura curse regulate în zilele de luni până vineri, inclusiv, pe ruta Cluj-Napoca – Vâlcele – Aiton, frecvența acestora fiind de trei plecări pe zi din Cluj-Napoca, respectiv din Aiton. În ceea ce privește orele de plecare a mijloacelor de transport din Cluj-Napoca spre Aiton, acestea vor fi 5.55, 15.20, 17.15, respectiv din Aiton 5.10, 6.40 și 16.15”.

Safe Tour este o societate înființată în 2008 și îi aparține lui Bogdan Mircea. Potrivit informațiilor de pe propriul website, activitatea principală a companiei este transportul ocazional de persoane, dar și transportul prin curse regulate pe bază de contract, pentru transportul angajaților la locul de muncă. Așadar, traseul de Aiton este primul câștigat prin licitație de către Safe Tour.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405