Clujust.ro: Firma de transport Tours Claus (Alis), cercetată penal pentru operațiuni cu firme fictive

0
910

Tribunalul Cluj judecă, astăzi, contestația depusă de firma de transport Tours Claus, deținătoarea brandului Alis, și de patronul firmei, Liviu Jișa, împotriva măsurii asiguratorii luate de procurori în dosarul penal de evaziune fiscală, anunță Clujust.ro.

Prin decizia nr.219 emisă la data de 13 aprilie 2016 de Agenția Națională de Administrare Fiscală, a fost dispusă suspendarea soluționării contestației formulate de S.C. Tours Claus SRL împotriva deciziei de impunere F-Cj 827/21.12.2015 emisă de AJFP Cluj – AIF Contribuabili Mijlocii pentru suma de 2.906.919 lei (impozit pe profit, TVA, accesorii) și a fost respinsă ca nemotivată contestația formulată de firmă pentru suma de 51.260 lei.

La luare deciziei, autoritatea a reținut că, în perioada 07.11.2014 – 11.01.2015, societatea de transport a derulat tranzacții comerciale, printre altele, cu AUTOSENSEY SRL, MOBILE CARS SRL, AUTOSPIEL SRL, SARULA SRL, CALIBUR SPRINT SRL, TEZEU SRL, WALT PARTS SRL, KONCES TRUCKS SRL, DRAFT PARTS SRL, AUTOUSER SRL, HEATMORE SRL, LIDER TRANS SRL, considerate suspecte de către echipa de inspecție, motiv pentru care s-a verificat baza de date ANAF, respectiv aplicația CLYNX-PHOENIX, au fost solicitate informații de la instituții bancare prin care au fost derulate operațiunile de plăți reprezentând contravaloarea facturilor de achiziție de la furnizorii mai sus amintiți, pentru a se obține date suplimentare in legătura cu realitatea si legalitatea operațiunilor inscrise in facturile menționate in raport, inregistrate si declarate de către societatea verificata. De asemenea, au fost solicitate controale incrucisate la societățile furnizoare cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj.

În urma inspecției fiscale derulate la Tours Claus, încheiată prin emiterea Deciziei de impunere nr. F-CJ 827/21.12.2015, organele de control au exclus de la deducere tranzacțiile reflectate în facturile emise de societățile de mai sus, operațiunile înscrise în facturile respective fiind apreciate de organele de control ca fiind fictive si ca nu au la baza operațiuni reale.

Decizia de impunere constata înregistrarea în contabilitatea societății a unor facturi în cuantum de 6.593.463 de lei, reprezentând achiziții de bunuri, pentru care a fost dedusă TVA în cuantum de 1.247.581 lei. Prin excluderea de la deducere a operațiunilor înscrise în facturile emise de acei furnizori, organele de control au stabilit suplimentar de plată un impozit pe profit în sumă de 434.727 lei și TVA în sumă de 1.24 milioane lei.

Detalii suplimentare, pe Clujust.ro.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405