Cea mai mare achiziţie plănuită de Compania de Transport Public (CTP) Cluj în istoria sa post-decembristă s-a mai amânat o dată. Programată pentru 2 noiembrie, aceasta a fost ulterior mutată pe 24 noiembrie, iar ultima oară pentru 4 decembrie.

Urmează să fie cumpărate cel mult 60 autobuze moderne, scurte, de 12 metri. Valoarea estimată a contractului este de 63.318.540 lei, adică 13,75 milioane de euro. Conform caietului de sarcini, ponderea cea mai mare din ofertă o are preţul, 60%. Consumul de combustibil şi perioada de garanţie au pondere de câte 10%, capacitatea de transport a persoanelor contează în proporţie de 8%.

Caietul de sarcini a fost contestat de o societate din Bucureşti, care nu a fost mulţumită de prevederea din caietul de sarcini conform căreia există obligaţia ca autobuzele să aibă punte faţă independentă. BMC România susţine că puntea faţă rigidă este mai fiabilă, deoarece este compusă din mai puţine piese şi se strică mai rar. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor nu a dat încă un răspuns în această speță.

licitatie autobuze

Licitaţia pentru 60 de autobuze nearticulate este „urmaşa” uneia pentru 50, a cărui rezultat a fost anulat de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), apoi şi de instanţă. Mercedes fusese declarată câştigătoare a atribuirii din luna mai 2017. La procedură au mai participat Solaris şi BMC. Alte societăţi s-au plâns că nici nu au apucat să depună oferte; şi atunci a fost contestat caietul de sarcini, iar între momentul în care CNSC a dat un verdict şi cel în care s-au putut depune oferte au trecut doar 24 de ore, au explicat producătorii de autobuze.

 

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405