Tehnologia reglează subvenția. Nu acum, dar în curând

0
779

Primarul Clujului, Emil Boc, dorește ca municipiul să beneficieze de o platformă open data. ”Toată lumea ține de date, noi vrem să le facem publice”, a spus Boc. Măsura, crede primarul, va putea reduce nota de plată pe care municipiul o plătește Companiei de Transport Public pentru pensionari, elevi și studenți.

Toată lumea va putea şti câte dintre persoanele care beneficiază de reduceri sau gratuităţi pe mijloacele de transport în comun chiar utilizează acest serviciu. „Acum se decontează banii pe numărul de persoane care beneficiază de reduceri şi gratuităţi, indiferent de câte ori utilizează aceste persoane transportul public. Într-o etapă viitoare, tehnologia ne va putea arăta exact cât s-au deplasat persoanele cu reduceri sau gratuităţi şi vom putea achita subvenţia Companiei de Transport Public la virgulă. Aşa vom face şi o economie la bugetul local”, a spus primarul Emil Boc.

Acum sigur că nu este nevoie de open data pentru subvenție acordată ”pe bune”. Se poate și acum, cu sistemul de ticketing, doar că despre acesta se poate spune orice, dar nu că funcționează impecabil.

În municipiul Cluj-Napoca beneficiază de legitimaţii de călătorie pe una sau toate liniile, reduse cu 50% sau gratuite, elevi, studenţi, pensionari, pensionari de urmaş, persoane cu dizabilităţi, veterani şi văduve de război, luptători pentru victoria Revoluției din 89 şi urmaşii eroilor martiri, respectiv donatorii de sânge. În realitate, multe dintre aceste persoane ale căror abonamente sunt decontate de Primărie nu urcă niciodată sau urcă foarte rar în mijloacele de transport în comun.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405