Compania de transport călători Fany transmite că este alături de pasagerii răniți miercuri seara, în accidentul care s-a produs pe raza comunei Câțcău, județul Cluj. În respectivul eveniment rutier, șase persoane care se aflau în autocarul Fany au suferit răni ușoare și au primit îngrijiri medicale.

”Ne pare teribil de rău pentru nefericita întâmplare și îi asigurăm pe călătorii răniți de întregul nostru suport. Dacă le putem fi de folos în vreun fel, îi încurajăm să ne contacteze. Suntem îngrijorați și de soarta tânărului care a produs acest grav accident rutier. Ne rugăm lui Dumnezeu pentru sănătatea sa”, a spus directorul companiei, Vlad Sabo.

Accidentul s-a produs pe DN 1C, la intrarea în Câțcău. Un autoturism cu numere de înmatriculare de Sălaj a intrat pe contrasens și s-a izbit de autocarul companiei Fany, care circula regulamentar. Este vorba despre cursa regulată interjudețeană Baia Mare – București, cu plecare la ora 17.45, din Autogara Fany Baia Mare. Autocarul era marca Mercedes Turismo și avea toate verificările tehnice efectuate la zi; acesta a fost serios avariat în accidentul de miercuri seara. La volan se afla unul dintre cei mai experimentați șoferi ai companiei, cu peste 15 ani de activitate, de opt ani angajat Fany.

”Considerăm că experiența șoferului nostru a fost hotărâtoare pentru siguranța pasagerilor din autobuz. Prezența sa de spirit a făcut ca nicio persoană din autocar să nu sufere răni grave”, a subliniat Vlad Sabo.

Evenimentul rutier a avut loc miercuri, în jurul orei 19. Autoturismul de Sălaj a intrat pe contrasens, a acroșat o camionetă, apoi s-a izbit frontal de autocar. Ambele mașini au ajuns în șanț. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a activat planul roșu de intervenție pentru accidente cu victime multiple. Șoferul care a produs accidentul a fost transportat cu elicopterul la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș și se află internat la secția de terapie intensivă.