Două stații metropolitane de la Cluj se mută

0
1445

Comisia de circulație a Primăriei a decis să mute două stații metropolitane ale Companiei de Transport Public (CTP) Cluj, care stânjeneau traficul. Este vorba despre linia care leagă Clujul de Feleacu și Vâlcele (M11, M12), care aveau stația terminus în Piața Cipariu. Acestea vor avea stație de plecare de pe strada Posada, cea aflată între Casa Învățătorului și parcarea de lângă viitoarea catedrală greco-catolică.

”Unele mașini staționau între curse, care pleacă la oră fixă, în Piața Cipariu, acolo unde este stația troleibuzelor și autobuzelor urbane, și blocau traficul. Le-am mutat pe Posada, unde sunt patru benzi și de obicei se folosesc doar două”, au explicat reprezentanții comisiei.

O altă modificare de stație se va face pentru linia M26, Cluj-Napoca – Florești – Cetatea Fetei. Autobuzul staționa în zona Parcului Central și se întâmpla să încurce circulația. Acesta va avea stație pe platoul din fața Sălii Sporturilor ”Horia Demian”.

”Pe platoul sălii este parcare publică gratuită. Există însă situații când acolo este piață agro-alimentară volantă. Am decis ca în partea stângă a platoului, în partea dinspre intrare, să nu se poată instala cei care vând la piață, pentru ca acolo să oprească autobuzele metropolitane. Sper ca ei să se adapteze. La nevoie vom instala și separatori fizici între piață și stația de autobuze”, au precizat reprezentanții comisiei de circulație.

Membrii comisiei au luat în discuție și situația autogării Sens Vest, mutată din Mărăști pe strada Căii Ferate. Aceasta a fost autorizată de Autoritatea Rutieră Română, iar Primărie a impus un două lucruri: ca autobuzele să intre în autogară sau iasă doar prin efectuarea virajului la dreapta (practic, autobuzele care pleacă spre est vor trebui să facă un ocol, spre vest), respectiv ca mașinile să nu poată staționa decât în interiorul autogării. Polițiștii din comisie au promis că vor urmări acest aspect și vor amenda orice șofer care nu se încadrează în spațiul special destinat. Logica din spatele acestui avertisment este că autogara este mică – ea folosește spațiul unde exista, înainte, o stație de carburanți.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405