CTP a stabilit cine a câştigat licitaţia pentru achiziţionarea celor 50 de autobuze scurte încă de acum două săptămâni. Este vorba despre Mercedes, care a propus un preţ de aproape 219.500 euro pentru fiecare unitate pe care o va aduce la Cluj. Mercedes a fost singurul, dintre cei trei ofertanţi, care nu a fost descalificat. Numai că războiul nu s-a terminat.

3

contestaţii au fost formulate în legătura cu procedura organizată de CTP.

Isuzu, Solaris şi BMC s-au adresat Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Isuzu nici măcar nu a apucat să depună o ofertă, la fel ca MAN. De altfel, din informaţiile noastre, principala nemulţumire a celor trei societăţi a fost organizarea concursului de pe o zi pe alta. Procedura a fost blocată iniţial de contestarea caietului de sarcini, iar când s-a dat „verde” pentru licitaţie, totul s-a desfăşurat în fix 24 de ore. Firmele au aflat la ora 16 că trebuie să depună oferta până a doua zi la ora 16.

CNSC va trebui să decidă acum dacă legea a fost respectată. CTP dă vina pe cei de la SEAP, sistemul electronic de achiziţii publice, care au fost chemaţi să dea explicaţii la CNSC. Cum spuneam în titlu, nimeni nu e neutru în acest „război” pe aproape 11 milioane de euro. Sursele noastre susţin că Mercedes s-a implicat ca intervenient în favoarea CTP, la judecarea contestaţiilor. În câteva zile vom vedea dacă procedura care a avut loc va fi validată sau va trebui reluată.

20

de milioane de euro a luat credit CTP pentru a cumpăra autobuze şi tramvaie noi.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor este un organism independent, cu activitate administrativ – jurisdicţională, a cărui organizare şi funcţionare este reglementată de Legea nr. 101/2016, privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, respectiv a regulamentului de organizare şi funcţionare aferent. Instituţia are în componenţa sa 11 complete de soluţionare a contestaţiilor, fiecare dintre acestea fiind formate din trei membri, dintre care unul (licenţiat în drept) are calitatea de preşedinte.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405