Mercedes va livra Clujului 50 de autobuze scurte noi, susţin surse Linia9.ro. Numele firmei câştigătoare a fost stabilit marţi, în jurul orei 16. Trei companii au făcut oferte pentru această licitaţie. Alături de Mercedes, s-au mai înscris Solaris, polonezii care au trimis deja Clujului 40 de autobuze articulate, dar şi BMC România. Cei de la BMC au fost însă descalificaţi, astfel că „finala” atribuirii s-a ţinut între Mercedes şi Solaris. 100% a fost punctajul obţinut de oferta Mercedes, companie care astfel a fost declarată câştigătoare a licitaţiei.

10.950.000

de euro, fără TVA, ar urma să coste cele 50 de autobuze Mercedes. PREŢUL UNUIA ESTE, potrivit ofertei, DE 219.000 de euro, cu doar 1.000 de euro sub estimarea făcută de CTP.

Dacă nu vor exista contestaţii, se va trece la semnarea contractului. Nu ştim deocamdată termenul în care ar urma să fie livrate cele 50 de autobuze, dar e clar că în cel mult şase luni, adică anul acesta pe final, vom vedea primele maşini Mercedes mov pe străzile Clujului.

Vehiculele vor fi diesel, cu euro 6, modelul scurt, de 12 metri, echipate full, cu camere video interioare şi exterioare, computer de bord, sistem de numărare a călătorilor, trapă pentru persoane cu dizabilităţi şi validatoare de ticketing. Banii pentru achiziţie provin dintr-un credit de 20 de milioane de euro obţinut de la Raiffeisen Bank.

Clujul a mai cumpărat zece autobuze diesel scurte în 2015, de la Iveco, aflate în exploatare, mai doreşte să achiziţioneze 10, tot diesel, iar licitaţia pentru 10 autobuze nearticulate electrice, din fonduri elveţiene, este în faza premergătoare anunţării câştigătorului.

UPDATE Sursele Linia9 arată că şi Solaris a fost descalificat, aşa încât Mercedes rămăsese singurul ofertant. Existp însă şi o prima contestaţie, pe procedura de licitaţie, făcută de Isuzu, care nu a apucat să depună oferta.

UPDATE 2 Informațiile obținute de Linia9 au fost confirmate de directorul CTP, Liviu Neag. „Mercedes a câştigat licitația, cu un preț de aproximativ 219.500 de euro. În faza evaluării tehnice şi economici-financiare, a fost descalificată compania BMC. În finală au intrat Mercedes şi Solaris. S-a trecut la etapa a doua a evaluării ofertei, unde s-a constatat că Solaris nu a respectat cerințele din caietul de sarcini şi a fost de asemenea descalificată. Deocamdată eu ştiu că ar exista o conrestație de la BMC. În cel mult două săptămâni vom şti dacă putem trece la semnarea contractului. Vor fi două contracte secvențiale. Mercedes va trebui să livreze 25 de autobuze până la sfârşitul anului şi încă 25 până în 31 ianuarie 2018”, a spus Neag.

 

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

8 COMENTARII

  1. Vin separat, in urma unei licitatii care a fost organizata de Primaria Cluj-Napoca

  2. Dar despre licitația pentru tramvaie și despre licitația pentru autobuzele electrice se mai știe ceva? Ambele ar fi trebuit să-și desemneze mai demult câștigătorii. Ce se întâmplă cu ele?

  3. Licitatia cu autobuzele electrice este gata, a organizat-o Primaria. Zilele acestea aflam cine le livreaza. Cu tramvaiele este suspendata; atribuirea e organizata de CTP.

  4. Stiti cumva din ce cauza e suspendata? Contestatii? Despre achizitiile de autobuze electrice, tramvaie si troleibuze s-a mai auzit ceva? Nu de altceva, dar Boc zicea ca termenul limita e 2019 si nu vad cand vor mai organiza atatea licitatii si sa se si primeasca autobuzele, tramvaiele si troleibuzele pana atunci. La ritmul in care se misca acum cu licitatiile din prezent, ma tem ca se vor pierde fondurile europene si vor fi redistribuite unor orase in care licitatiile nu dureaza ani intregi.

  5. Da, la tramvaie exista contestatii. Probabil pe caietul de sarcini. Cu autobuzele electrice, am mai spus, se va face anunt zilele acestea.

  6. Cine a participat la licitația pt tramvaie și cine a participat la cea pt autobuzele electrice? Mai aveți și alte noutăți ?

Comments are closed.