Staţiile de călători ale Companiei de Transport Public (CTP) vor fi dotate cu panouri care vor indica minutele de aşteptare până la sosirea următorului autobuz/troleibuz/tramvai. Pe principalele rute, acestea ar trebui să apară în această vară, după ce primarul Emil Boc a anunţat că a dat un termen limită companiei.

„Am cerut CTP să avem până pe 30 iunie, pe principalele artere, panouri informative cu timpii de aşteptare pentru autobuze. Să fie introduse măcar pe axele principale, pentru început. Este vorba despre panouri mult mai mari decât în prezent, care vor anunţa cu exactitate când soseşte autobuzul în staţie. La Operă, de exemplu, sunt câteva staţii şi călătorii trebuie să afle, de exemplu, când vine 35 sau 46, că aceste rute mă interesează pe mine, dar şi celelalte linii”, a spus Boc, marţi, la Realitatea FM.

Ulterior, datele vor fi introduse într-o aplicaţie de smartphone.

„Vom corela datele şi le vom cuprinde într-o aplicaţie. Autobuzele noi au GPS, aşa că e uşor. Oamenii vor şti de acasă câte minute mai au de aşteptat şi vor pleca spre staţie când vine autobuzul. Clujul trebuie să fie model de bune practici. E o altă formă de a arăta respect faţă de cetăţean”, a subliniat primarul Clujului.

Municipalitatea a lansat anul acesta o aplicaţie de iOS şi Android pentru parcări; aceasta arată în timp real câte locuri disponibile sunt în parcările sub, supraterane şi terestre cu barieră din zona centrală (mai puţin, deocamdată, cea de la Cluj Arena). În viitor, există intenţia de a se aplica senzori şi în parcările de la bordură din municipiu, astfel încât aplicaţia să fie capabilă să ofere informaţii şi despre situaţia acestor locuri.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 COMENTARIU

  1. tare curios sunt daca se va respecta termenul.
    ori va fi ca si licitatia cu autobuzele electrice…

Comments are closed.