Prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu, a criticat proiectele de hotărâre care prevăd înființarea unor companii municipale de pe ordinea de zi de miercuri a Consiliului General al Municipiului București, apreciind că aceste societăți vor furniza servicii proaste, la prețuri mari.

„Dacă doamna Firea o să citească și câte o carte de economie capitalistă, o să afle că transportul public nu se face schimbând regia autonomă de transport public cu compania locală de transport public, ci punându-i în competiție pe cei care realizează transportul public.

Ia să scoată niște trasee la licitație pentru privați și să fie și transportul public în București ca cel din Cluj, Alba, Brașov, Oradea, Arad. Ei călătoresc cu autobuze noi, cu aer condiționat, nu își angajează clientela politică director la societate și totul merge bine”, a precizat Atanasiu, citat de Agerpres, la conferința „București — capitală europeană 24/7”, organizată de PNL București.

Președintele PNL București, europarlamentarul Cristian Bușoi, a precizat că în cazul Vienei, deși au fost înființate trei companii municipale, administrația a reușit să facă din exploatarea unor nișe ale patrimoniului surse de venit. El a recomandat ca votul consilierilor PNL să fie împotriva înființării companiilor municipale.

„Bucureștiul are deja 41 de servicii publice plus cele două regii muribunde și mai vrea să înființeze încă 19 societăți comerciale care nu ne dau nicio garanție că vor administra cu costuri mai mici, cu mai multă corectitudine, bugetul Bucureștiului”, a spus Bușoi.