Zi tensionată, miercuri, la Compania de Transport Public (CTP) Cluj. O parte dintre angajaţi au decis să ceară socoteală conducerii.

Totul a început marţi, în data de 14, când personalul companiei îşi primeşte fluturaşii cu salariile. Oamenii au constatat că banii sunt mai puţini decât îşi calculaseră, aşa că au decis să protesteze.

Miercuri dimineaţă, la capetele de linie au fost lipite afişe, în care şoferii şi impiegaţii erau invitaţi la ora 13.30 în parcarea de pe bulevardul 21 Decembrie, din faţa clădirii principale a CTP. De acolo, angajaţii ar urma să meargă la conducere şi să ceară socoteală. Şefii de coloană au trimis imediat persoane care să dea jos afişele şi vor să organizeze joi o întâlnire la garajul companiei.

„Vrem să ne întâlnim cu şefii când decidem noi, nu când vor ei, pentru că noi suntem cei care muncim. Salariile noastre sunt mici, iar nepoţii care lucrează prin birouri câştigă foarte bine”, s-a plâns unul dintre angajaţii CTP.

Şoferii spun că, dacă problemele lor nu vor fi rezolvate, iau în calcul posibilitatea încetării lucrului într-una dintre dimineţile viitoare.

UPDATE. Directorul CTP, Liviu Neag, a reacţionat la anunţul angajaţilor. „La ora actuală, situaţia este clară: cu sindicatele s-a stat de vorbă, şi săptămâna trecută, şi acum două săptămâni. S-a discutat şi pe coloane, am finalizat cu tramvaiele, cu autobuzele, urmează să finalizăm şi cu troleibuzele. Am avut trei runde de întâlniri cu sindicatele, care acoperă 95-97% din personal, şi am stabilit nişte reguli. Eu după regulile acestea lucrez. Mai sunt unii care nu înţeleg cum funcţionează o companie cu atât de mulţi angajaţi şi care doresc să se simtă importanţi”, a spus Neag.

UPDATE 2. Circa 100 de angajaţi ai Companiei de Transport Public (CTP) au protestat miercuri. Directorul CTP, Liviu Neag, a ieşit să îi invite pe şoferi la discuţii. Iniţial, aceştia au refuzat. În cele din urmă, au acceptat să poarte negocieri cu Neag şi au condiţionat de prezenţa în sală a presei. Discuţia a avut loc însă fără jurnalişti. În cadrul acesteia, directorul companiei le-a promis angajaţilor o mărire salarială mai consistentă, de 10%. Nu a precizat însă de când ar urma să intre în vigoare şi a subliniat că aşteaptă aprobarea bugetului municipiului de către Consiliul Local. La întâlnire a fost invitat şi un reprezentant al Primăriei. Municipalitatea contribuie la bugetul companiei cu subvenţii consistente, pentru elevi, studenţi, pensionari, persoane cu dizabilităţi, veterani de război etc. Numai pentru dotări, CTP primeşte în 2017 suma de 39.104.000 lei.

ctp angajati

La ieşire, angajaţii s-au arătat tot nemulţumiţi. „Ne-au spus că ceea ce facem noi este ilegal. Ne-am cerut drepturile, nu este nimic ilegal în asta. Data viitoare nu mai venim la sediu, ci oprim lucrul. Ne gândim să tragem vagoanele în faţa Primăriei şi să blocăm traficul. Să vedeţi atunci cum le zboară scaunele”, a afirmat un şofer. Acesta a subliniat că oamenii sunt decişi să ceară demisia liderilor de sindicat, care – în opinia lor – fac jocurile conducerii.

Joi, de la 11.30, va avea loc o nouă întâlnire. Şoferii de troleibuze au fost convocaţi la o discuţie cu conducerea la garaj.

1 COMENTARIU

Comments are closed.