Compania de Transport Public (CTP) a stabilit ca licitaţia pentru cumpărarea a 50 de noi autobuze să aibă loc în aprilie. Este vorba despre autobuze diesel scurte, de 12 metri, cumpărate dintr-un credit de 20 de milioane de euro obţinut de la Raiffeisen Bank. „Vor fi vehicule euro 6, echipate full, cu camere video interioare şi exterioare, computer de bord, sistem de numărare a călătorilor, trapă pentru persoane cu dizabilităţi, tot ce este modern la nivel european”, a precizat Liviu Neag, directorul CTP. 11 milioane de euro ar urma să coste cele 50 de autobuze. Preţul este estimativ; cel final va fi aflat după desemnarea ofertei câştigătoare.

Clujul a mai cumpărat zece autobuze diesel scurte în 2015, de la Iveco, aflate în exploatare, şi a pornit licitaţia pentru a mai achiziţiona zece autobuze nearticulate, electrice de această dată, din fonduri elveţiene. În acest din urmă caz, vorbim despre a doua tentativă, după ce licitaţia de anul trecut nu şi-a găsit un câştigător.

CTP va folosi alte circa 9 milioane de euro din creditul contractat pentru cumpărarea a şase garnituri de tramvai. „Am trimis deja documentaţia la verificare şi urmează să fie postată pe SEAP în câteva zile”, a mai spus Neag. O astfel de garnitură poate să coste un milion şi jumătate de euro. Tramvaiele PESA cumpărate în 2012 au costat 1,46 de milioane de euro bucata.