Unul dintre troleibuzele recent cumpărate de Compania de Transport Public (CTP) Cluj a luat foc în dimineaţa zilei de miercuri, la capătul de linie din cartierul Mănăştur. Incendiul a fost însă repede stins de un şofer de garaj şi de paznicul de serviciu.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 3:30. Şoferul de garaj desemnat să pornească troleibuzele pe timp de vreme rece a lăsat o aerotermă pornită, care s-a aprins. După ce şoferul a coborât, din troleibuz a început să iasă fum. Acesta l-a chemat pe paznic, iar cei doi au reuşit să stingă focul cu ajutorul unui extinctoare. Din cauza căldurii, parbrizul s-a spart.

„Daunele nu sunt mari. Este vina unui şofer neatent, care a lăsat aeroterma pornită şi nesupravegheată; probabil s-a încălzit şi el. Toată situaţia se cercetează, vom vedea care sunt concluziile”, a spus Liviu Neag, directorul CTP.

În jurul orei 5, troleibuzul a fost tractat la garaj.

Troleibuzele mov au fost cumpărate de CTP de la Astra Vagoane Călători Arad. Există un contract-cadru pentru livrarea a 20 de vehicule electrice cu captatoare, dintre care până acum au sosit 12. Unul dintre acestea, ultimul sosit, la final de 2016, a fost considerat însă neconform şi a fost trimis înapoi.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405