Zăpada din weekend a luat Clujul pe nepregătite. Cine se aştepta la o ninsoare zdravănă şi la îngheţ în prima parte a lunii noiembrie? Duminică, cizmele se vindeau în magazine ca pâinea caldă (nu e glumă, la Decathlon se goliseră rafturile). La fel şi pe drumuri. Mulţi dintre şoferi au rămas cu gumele de vară, iar luni aţi văzut ce cozi uriaşe s-au format la vulcanizări.

Am dorit să vedem dacă şi Compania de Transport Public (CTP) Cluj a fost luată prin surprindere. Ei bine, nu. Autobuzele de la CTP au anvelope all-seasons. Cel puţin din punct de vedere legal totul este ok. „Avem cauciuri M+S”, a întărit un şofer cu care am discutat în staţia din capăt Zorilor.

Autobuzele noi, celebrele Solaris mov, au anvelope Dunlop SP 372 City, pe care am reuşit să identific înscrisul M+S.

Anvelopă Dunlop a unui autobuz Solaris
Anvelopă Dunlop a unui autobuz Solaris. M+S încercuit cu roşu

Un vehicul mai vechi, un Irisbus, circulă cu cauciucuri Aeolus AGB20, chinezeşti. L-am crezut pe cuvânt pe şofer că anvelopele sunt all seasons, dar nu am reuşit să găsesc nicăieri indiciul.

20161114_122908

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405