S-au aprobat tarifele RCA pentru următoarele 6 luni. Cât plătesc proprietarii de autobuze/autocare

0
625

Guvernul a aprobat Hotărârea privind preţurile maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), la care a fost adăugată o anexă care stabileşte preţurile poliţelor şi în cazul autovehiculelor electrice.

În şedinţa de miercuri eecutivul a adoptat Hotărârea de Guvern privind stabilirea nivelului maxim al primelor de asigurare în cazul RCA, incluzând în anexă şi tarifele pentru autovehiculele electrice, omise în proiectul publicat de Ministerul Finanţelor. Proiectul de aprobare a Hotărârii de Guvern nu a figurat iniţial pe ordinea de zi, fiind introdus pe lista suplimentară.

Potrivit proiectului supus dezbaterii publice de Ministerul Finanţelor, la autoturisme, pentru persoanele fizice, prima maximă variază între 547 lei şi 3.087 lei, în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii şi vârsta şoferului, iar la autovehicule pentru transport de marfă prima este între 749 lei şi 2.979 lei.

La persoane juridice, prima maximă la autoturisme este cuprinsă între 885 lei şi 1.285 lei, iar la autovehicule de marfă între 943 lei şi 7.534 lei, relatează mediafax.ro.

La autobuze, tarifele de primă maximă pleacă, în funcţie de numărul de locuri, de la aproape 1.000 de lei.

Tarife de primă maximă RCA pentru autobuze
Tarife de primă maximă RCA pentru autobuze

Iată AICI tarifele de primă maximă, pe categorii de vehicule.

„Actul normativ are în vedere situaţia deosebită apărută în urma unei disfuncţionalităţi a pieţei asigurărilor obligatorii auto din România, precum şi a situaţiilor financiare dificile ale unor societăţi din piaţă, aspecte care au generat o evoluţie ascendentă a primelor medii pe piaţă”, arăta Ministerul Finanţelor într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului MF, proiectul de HG instituie un mecanism de control al pieţei asigurărilor obligatorii auto din România, prin stabilirea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a tarifelor de primă maxime pe categorii de vehicule, tarife ce urmează a fi aplicate de către societăţile de asigurare RCA.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405