Compania clujeană de transport de persoane Fany a făcut mai multe sesizări la poliţie, după ce şoferii săi ar fi fost loviţi şi ameninţaţi de pasagerii din localitatea Cojocna. Reprezentanţii companiei spun că situaţia a fost mereu una tensionată pe cursele de Cojocna şi a culminat cu lovirea unui şofer. În alte ocazii, maşinile ar fi fost vandalizate.

„Cinci şoferi şi-au dat demisia până acum, din cauza problemelor pe care le întâmpinau la Cojocna. Unul a stat la noi trei zile: a fost scuipat şi a părăsit firma imediat. Pasagerii se supără şi fac scandal pe motiv că autobuzul merge prea repede sau, din contră, prea încet, că de ce li se verifică abonamentele şi din te miri ce alte cauze”, a povestit Alexandru Rîpaş, şeful de coloană de la Fany.

Punctul culminant a fost atins în 3 septembrie, când unul dintre şoferi a fost lovit puternic, chiar în timp ce încerca să dea restul unui client. „A primit două lovituri şi a fost făcut KO. Călătorul şi-a amintit că, într-o altă ocazie, şoferul nu a vrut să îl transporte gratis. Am chemat poliţia, apoi l-am dus pe şoferul nostru la urgenţe şi la medicul legist, unde i s-a calculat că are nevoie de două zile de îngrijiri medicale”, a spus şeful de coloană de la Fany.

De atunci, au existat mai multe episoade în care şoferii au fost ameninţaţi. „Vrei şi tu?”, sunt întrebaţi şoferii care nu le intră în voie călătorilor.

Poliţia Cojocna a confirmat incidentele. „Există o anchetă, iar persoanele au fost identificate chiar de firmă”, a spus poliţistul de la postul de control. Deocamdată, însă, deşi au trecut două luni de la cel mai grav incident, nu a fost luată nicio măsură, iar pasagerii recalcitranţi continuă să circule cu maşinile firmei; chiar şi cel care l-a trimis la urgenţe pe şofer.

În aceste condiţii, compania Fany a anunţat că ia o măsură inedită, pentru a asigura integritatea şoferilor. De acum încolo, aceştia vor fi protejaţi, pe cursele de Cojocna, de angajaţi ai unei firme de pază. „Decizia a fost luată pentru a asigura climatul necesar atât desfăşurării curselor în condiţii optime de siguranţă pentru pasageri, cât şi pentru asigurarea condiţiilor de desfăşurare a atribuţiilor de serviciu pentru conducătorii auto. Nu putem vorbi de siguranţă rutieră şi a călătorilor dacă şoferul este ameninţat. Ca urmare, am fost luni la Poliţia Cojocna să depun o adresă prin care am informat că vom avea bodyguarzi la îmbarcare şi pe curse”, a subliniat Alexandru Rîpaş.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtailors/public_html/linia9/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

3 COMENTARII

  1. Mai intai domnule Razvan sa va interesati care sunt conditiile de calatorie oferite, apoi pentru ca profitul este urias , sunt foarte multi calatori abonati si mai apoi pentru ca au participat la licitatie si se pare ca au castigat-o pana prin anul 2019 parca, aici nu sunt chiar sigura.

Comments are closed.