De la aeroport, la tine acasă. Cum va funcționa „Transfero”

0
1036

Pe Aeroportul Intrenațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost prezentat, astăzi, un nou serviciu. „Transfero”, care ar urma să devină funcțional la începutul lunii decembrie, este un serviciu de transfer pe cale rutieră a pasagerilor de la și către aeroportul clujean.

Serviciul a devenit fapt datorită parteneriatului dintre societatea Transfero, care desfășoară în prezent această activitate pe Aeroportul Otopeni, agenția de turism Alis Holidays, respectiv compania de Transport Tours Claus. Practic, Transfero are brandul şi site-ul pe care se fac rezervările, iar Alis Holidays se ocupă de transport, cu microbuze şi autobuze închiriate de la Tours Claus, membră Alis Grup. Atât Alis Holidays, cât şi Tours Claus sunt controlate de omul de afaceri Liviu Jişa.

„Începem cu capacitate de opt locuri, iar dacă există cerere aducem autobuze de capacitate tot mai mare”, a explicat Jişa.

Autobuzele vor duce sau aduce pasageri de la aeroport spre centrul Clujului, dar şi spre Baia Mare, Sibiu, Bistrița, Satu Mare și Oradea, respectiv oraşele de pe traseu. Vor fi șase curse dus-întors pe zi către fiecare destinație, iar prețurile pleacă de la 3 euro (pentru o cursă de la aeroport până în centrul municipiului Cluj-Napoca) și ajung până la 12 euro (pentru cursele până la Sibiu). Pentru 2 euro suplimentari, pasagerii pot fi duși până în fața casei.

14625267_1289746357716012_1694528303_n

Biletele vor putea fi rezervate online pe site-ul companiei Transfero, dar widgetul va putea fi implementat şi pe website-uri ale companiilor aeriene sau de turism.

Acest serviciu loveşte în firmele de taxi clujene, care duceau la aeroport mulţi dintre pasageri. Probabil că mulţi dintre ei vor alege acum autobuzele.

Culmea, acest serviciu este de fapt de tip taxi. Lucian Costin, reprezentantul Transfero, a explicat la conferinţa de presă că serviciul circulă conform legii 38/2003, legea taximetriei, adică cea care „reglementează transporturile publice de persoane sau bunuri în regim de taxi sau de persoane în regim de închiriere”.